Foliebakte torskeloins med chorizopølse og søtpotetpuré

Torskeloins er en så god råvare at man trenger egentlig ikke gjøre så mye med den, men dette er en oppskrift som løfter den til nye høyder.

Bilde

Ingredienser (4 personer)

4 torskeloins

4 store flak aluminiumsfolie

1 stk purre, finhakket (bruk kun det hvite)

4 ss smør

Salt & pepper

Skivet chorizopølse (ønsket antall)

Bilde

Denne gangen har jeg brukt en hvitvinssaus fra Jacobs i folien og som tilbehør, men du kan og bruke tørr hvitvin som marinade i folien.

Bilde

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnene på 200 gr. Tørk torsken med et kjøkkenpapir og legg stykkene på foliearkene. Brett en kant rundt, for å holde sausen inne. Krydre med litt salt og pepper. Legg ønsket antall tynnskåret chorizopølse over fisken. Dryss over purreløk. Fordel 1-2 ss hvitvinssaus på stykkene, evt. tørr hvitvin. Avslutt med en klatt smør på hvert stykke og brett sammen, med klaffen opp. Stek på 200 gr i 20 min

Server med søtpotetpuré og resten av hvitvinssausen.

Bilde

Søtpotetpuré

4 personer

4 små eller 2 store søtpoteter

Ca 1 dl kremfløte

Salt & pepper

Skrell søtpotetene og kutt dem i terninger. Kok dem møre og hell av vannet. Mos dem med et egnet redskap (ikke kjøkkenmaskin) og kok inn fløten. Krydre med salt og pepper.

Vinforslag: Paddy Borthwick Chardonnay 2009, New Zealand (kr. 177,-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s